E

divendres, 30 d’agost del 2013

FUNDA PEL TELÈFON

Un petit projecte pas a pas: una funda pel telèfon. 
Ens calen alguns retalls de roba (sí, sí, va bé guardar tots els retallets...), velcro i goma-eva.
La goma-eva té l'amplada del telèfon i mig centímetre més de llargada. Els retalls de tela tenen aproximadament un centímetre més que la goma-eva per cada costat.
Cosim les peces interiors i exteriors. Jo deixaré la llisa per dins i l'estampada per fora. Ens queden dues "butxaques" iguals.
Girem les "butxaques", empenyent bé les cantonades (jo ho faig amb un bolígraf).
Ara introduim les làmines de goma-eva dins de les butxaques.
Preparem una tira amb el retallet de tela que ens quedava i, a l'extrem, hi cosim una part del velcro. Aquesta tira anirà cosida a l'extrem obert d'una de les butxaques. Amb la mateixa puntada tancarem aquesta obertura i cosirem la tira. 
A l'altra butxaca (perdoneu que no hi hagi foto) hi cosirem l'altra part del velcro, de manera que s'hi pugui enganxar la tira un cop estiguin tots dos costats units.
Ja només queda unir els dos costats de la funda. Hem utilitzat la pota de cosir cremalleres per fer la costura ben a la vora de la goma-eva. Com que ha quedat un xic ajustada hem deixat un costat una mica obert per treure millor el telèfon.
Feina feta! 

(Ara veig amb la foto tan ampliada, que la costura està bastant torta... ejem, perdoneu aquestes imperfeccions...)

dijous, 22 d’agost del 2013

PANTALONS SUPERCÒMODES

Un altre repte assolit! He vist en molts blogs els pantalons sarouels o cagats o supercòmodes. A tots es coincideix que són molt fàcils de fer. Així que feia temps que eren al llistat de projectes pendents (per cert, cada dia més llarg...).
El patró l'he tret a partir d'uns altres que ens havien regalat. En aquesta entrada de La Pantigana veureu què fàcil és treure un patró d'una peça que tingueu a casa.
Aquests els he fet en versió nena i de mitja cama, són fins a sota del genoll. 
He utilitzat tela verda de punt, i pels punys i la cintura, he donat una altra vida a una samarreta de ratlles. Com que la samarreta no és tan elàstica com les teles específiques pels punys, ha calgut una goma dins la peça de la cintura per què no caiguin.
Ara que ja hem provat de fer-ne uns, ens afegim a afirmar que són ben fàcils i ràpids de fer. Per tant, no seran els darrers!!

divendres, 16 d’agost del 2013

ADÉU RETALLS... CAP AL TELER!

L'estiu passat vam construir un parell de telers aprofitant uns marcs de fusta que teníem arraconats. Són ben senzills de fer, doncs simplement vam clavar una filera de claus al voltant de tot el marc.  Vam estar unes quantes tardes entretinguts fent passades amb trapillo handmade de diferents colors. Aquest estiu hi hem tornat, i aquest cop hem combinat el trapillo (altra vegada handmade) amb retalls de roba.


Aquesta és la nostra idea per la proposta que va fer Dawn de Mi rincón de mariposas. Val a dir que no tinc molts retalls per què encara no fa massa temps que cuso, però em va semblar molt interessant la proposta d'aprofitar al màxim els materials que tenim a mà, tot serveix!! 

Em sap greu no poder mostrar fotos del procés, però us en poso dels detalls del teler per què veieu com està fet: 

Espero que us feu una idea de l'activitat, per cert, genial per fer-la amb els nens. Han gaudit de valent triant els retalls per combinar-los i col·locar-los al teler.
El cert és que normalment el producte texit "surt" del teler, però quan el vam girar i vam veure com quedava el nostre teixit ja emmarcat, ens va agradar tant que vam decidir deixar-lo així, al menys una temporada!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...